Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Morakniv

A Mora környéki területen nagy hagyománya van a késkészítésnek, ahol mintegy 400 éve gyártanak éles késeket a világ többi része számára. A világ egyik legnépszerűbb késgyártójává válás magvait már 1891-ben elvetették, amikor Frost-Erik Erson négy év észak-amerikai favágói munka után hazatért Östnor faluba, Morába. Ugyanebben az évben alapította meg kocsigyárát, amely szánkókat, kocsikat és késeket gyártott a műhely belső használatára. Ebben az időben az erőforrásokkal takarékoskodni kellett, és a termelésből megmaradt anyagok felhasználása többé-kevésbé magától értetődő volt. Ez sikeres üzleti ötletnek bizonyult.

A piaci és munkaerőpiaci verseny hevessége ellenére az Östnorban működő vállalatok között mindig is megvolt az összetartozás érzése. Az úgynevezett Östnor-szellem még ma is létezik, a vállalatok időről időre segítik egymást.

A 20. század közepén Bud-Carl Andersson Knivfabrikja, amelyet az 1880-as évek végén alapítottak, "Mora-Borren" terméknév alatt kezdett jégfúrókat gyártani. Az 1960-as évek elején Carl Andersson gyermekei elkezdték eladni a vállalatban lévő részvényeiket, ami végül oda vezetett, hogy 1961-ben KJ Eriksson felvásárolta a teljes vállalatot.

Ez volt az első a sok későbbi felvásárlás közül az Östnorban működő késgyártók között. A KJ Eriksson jégfúrói világhírűvé váltak, amikor az 1960-as évek végén kifejlesztettek egy új modellt, amelyet Skandináviában "Mora-Spiralen"-nek, az USA-ban "Mora Drill"-nek, Kanadában pedig "Swede Bore"-nak neveztek el.

1988-ban a vállalat jelentős átszervezésére kerül sor, amikor a KJ Erikssons Knivfabrik megvásárolja a Frosts Knivfabrik egyharmadát. A Frosts Knivfabrik 2005-ben a KJ Eriksson Knivfabrik teljes tulajdonú leányvállalatává válik, amikor a Frosts Knivfabrik utolsó részét is felvásárolja. Ez azt jelenti, hogy a konstelláció a vállalat nevét Mora of Sweden-re változtatja, hogy tovább erősítse és hangsúlyozza a kettő közötti kapcsolatot. A Morakniv, Frosts Mora és Mora ICE márkákat is bejegyzik.

Az összeolvadás utolsó lépése az, hogy a teljes termelés ugyanabban a telephelyen gyűlik össze, ahol korábban a KJ Eriksson volt. Ez ugyanaz a hely, ahol ma a gyár és az összes gyártás található, és 2016 óta cégünk neve Morakniv AB.

Termék szűrés

Gyártó
Ár
-
Rendezés: